Tool Tuesday 6 - CreatubblesKunstwerkjes die leerlingen op school maken, worden in het beste geval enkele weken lang tentoongesteld in de schoolgebouwen zelf. Daarna gaan ze onherroepelijk mee naar huis, waar enkel de ouders er (nog even) van kunnen genieten. Creatubbles wil al die jonge kunstenaars een groter publiek bezorgen. Het is een soort van sociaalnetwerksite voor “ouders die geen plaats meer hebben op de deur van de koelkast” en “leerkrachten [van kunstvakken] die willen samenwerken met anderen”.

Leerkrachten en ouders kunnen voor hun leerlingen/kinderen albums aanleggen met foto’s van de werkjes die ze maakten, en die albums dan delen met een beperkt (familieleden, ouders, de schoolgemeenschap) of uitgebreid publiek (de hele wereld). Oudere leerlingen kunnen ook zelf creaties toevoegen. Daardoor is Creatubbles niet enkel geschikt voor de kleuter- en lagere school, maar ook voor leerkrachten plastische opvoeding (of aanverwante vakken) in het middelbaar. Als we even rondsnuffelen op de site, vinden we ook echt heel wat werkjes van tieners. De leerkracht behoudt sowieso steeds de beheerdersrechten, ook voor eventuele commentaren die gepost worden.

Hieronder tonen we er slechts eentje, maar in de leerkrachtenhoek op de website staan heel wat videohandleidingen, die je stap voor stap uitleggen hoe je leerlingen toevoegt, albums aanlegt, ouders op de site uitnodigt…